Daimi yaşamaq icazəsi almaq və vizasız rejimdə Kanadaya girib çıxmaq asanlaşdı - SƏRBƏST İŞÇİ PROQRAMI
30 İYUL
1232

Daimi yaşamaq icazəsi almaq və vizasız rejimdə Kanadaya girib çıxmaq asanlaşdı - SƏRBƏST İŞÇİ PROQRAMI

Sərbəst İşçi proqramının məqsədi, aşağıda göstərilmiş peşə sahiblərinin Kanadaya gəlib sərbəst şəkildə öz peşələri ilə məşğul olmaq və Kanadanın mədəni və idman səhələrinə öz töhfələrini verməkdir. Proqramına yalnız aşağıdakı sahələrdə son 5 ildə ən azı 2 illik iş təcrübəsi olan şəxslər müraciət edə bilər:

- Kitabxanaçı

- Arxivçi

- Müəllif və yazıçılar

- Redaktor

- Jurnalistlər

- Tərçüməçilər (şifahi/yazılı)

Yardacılıq sahəsi

- Prodüser, direktor, xoreoqraflar və digər əlaqəli peşələr

- Dirijor, bəstəkar və digər orkestr işçiləri

- Musiqiçi və müğənnilər

- Rəqqaslar

- Aktyor və komediya ustaları

- Rəssam, heykəltaraş və digər vizual sənətçilər

- Muzey və incəsənət qalereyalarında texniki işçilər

- Fotoqraflar

- Film və video kamera operatorları

- Qrafik texnik işçiləri (multimedia qrafik dizayn texnikləri)

- Yayım, veriliş texniki işçiləri

- Audio, video yazma (qeyd etmə) texniki işçiləri

- Yayım, televiziya, radio, media, incəsənət sahələrində digər texniki işçilər və koordinatorlar, məruzəçilər, müxbirlər, reportyorlar

- Modellər

- Akrobatlar, sehrbazlar, sirk artistləri, klounlar və s. əyləncə işçiləri

- Qrafik dizaynerləri və illüstratorları (ofis, mətbəx və s. daxili yerlər)

- Teatr, moda, sərgi və digər kreativ dizaynerlər

- Modelçilər – tekstil, dəri və xəz məhsulları

İdman sahəsi

- İdmançılar

- Məşqçilər

- İdman rəsmiləri və hakimlər

Əyləncə, idman və fitness sahəsində proqram liderləri və instruktorlar

QEYD: Əgər yuxarıdakı peşələrin içində öz peşənizin adını görə bilmirsinizsə və öz peşəniz yuxarıdakı sahələrə yaxındırsa zəhmət olmasa bizimlə əlaqə saxlayıb dəqiqləşdirin. Peşənizin uyğunluğunu daha dəqiqliklə bildirəcəyik sizə.

Namizədlər hansı meyarlara görə seçilir?

Yuxarıda göstərilmiş işlərdə olan təcrübənizə görə

Təhsil səviyyənizə görə

İngilis dili biliyinə görə (2 ildən çox təcrübəniz varsa, müraciət zamanı ingilis dilindən azad ola bilərsiniz)

Yaşınıza görə (21-49 yaşlar arasındakı şəxslərin şansları daha çoxdur)

Eləcə də bax: Vizanın müddəti bitənə kimi istədiyiniz qədər Kanadaya gedib qayıda bilərsiz - QAYDALAR 

Eləcə də bax: Dünyada mövcud olan ən mükəmməl təhsil sistemi buradadır - Qəbul elan edilir

Kimlər bu proqrama qəbul oluna bilməz?

Cinayət törətmisinizsə

Cinayətkar qrupla əlaqəniz varsa

Səhhətinizdə ciddi problem varsa

Ciddi maddi probleminiz varsa

Müraciət zamanı və ya müsahibə zamanı yanlış məlumatlar versəniz Kanadaya gedə bilmərsiniz.

Bu proqramın mənə nə faydaları olacaq?

Öz sahənizi Kanadada inkişaf etdirə bilərsiniz

Azərbaycan vətəndaşlığınızı itirmədən daimi yaşamaq icazəniz olur və vizasız rejimdə Kanadaya girib çıxa bilirsiniz

Azərbaycanı Kanadada təmsil etmə şansınız olur və diasporamızın inkişaf etməsində böyük rolunuz olur

Bu proqram vasitəsilə Kanadaya gedəcəyimə zəmanət verilirmi?

Bəli. Əgər proqramın şərtlərinə cavab verirsinizsə heç bir problemsiz bu proqrama qəbul olunacaqsınız və Kanadada daimi yaşamaq hüququ əldə edəcəksiniz (permanent residence). Bu proqram lotoreya formasında keçirilmir, əgər əvvəlcədən proqramın şərtlərinə cavab verirsinizsə qəbul olunursunuz.

Bu proqrama qəbul olarsam, Kanadada hansı hüquqlarım olur?

Daimi yaşayış statusunu əldə edirsiniz

Kanada vətəndaşları ilə tamamilə eyni hüquqlarınız olur və dövlətin bütün güzəştlərindən istifadə edə bilirsiniz (yalnız seçkilərdə iştirak edə bilmirsiniz)

Kanadada istədiyiniz şəhərdə yaşamaq, işləmək və ya oxumaq hüququnuz olur

Daimi yaşayış statusum olduqdan sonra Azərbaycana gələ bilərəmmi?

İstədiyiniz qədər Azərbaycana gəlib gedə bilərsiniz. Lakin, statusunuzu saxlamaq üçün 5 il ərzində ən azı 2 il Kanadada yaşamalısınız.

Nə vaxt müraciət etməli?

Əgər yuxarıdakı peşələrdən birində iş təcrübəniz varsa dərhal müraciət etməyinizi tövsiyyə edirik. Çünki Kanada dövlətinin proqramları demək olar ki hər il yenilənir və dəyişir. Mövcud proqramlar üçün müəyyən sayda müraciət qəbul olunduqdan sonra proqram bir müddət dayandırılır və yenidən bərpa olunur. Nə qədər erkən müraciət etsəniz Kanadaya getməniz də ona uyğun tezləşir.

Necə müraciət etməli

Əgər yuxarıdakı sahələrdə təcrübəniz varsa, xahiş olunur aşağıdakı linkdən sorğuya keçin. Sorğunu doldurduqdan sonra ən qısa zamanda zəng edib sizi Kanada ilə bağlı ödənişsiz seminara dəvət edəcəyik https://goo.gl/wL1V80

Ətraflı məlumat almaq istəyirsinizsə  012 505-41-45; 055 355-86-30 telefon nömrələri ilə əlaqə saxlaya bilərsiz.

 

© Materiallardan istifadə edərkən hiperlinklə istinad olunmalıdır